Ποιοί είμαστε

Greek

Ο κόμβος που επισκέπτεστε είναι φόρος τιμής στο έργο και το όραμα του Καθηγητή Γεωργίου Ι. Αθανασόπουλου, με καταγωγή από τη Γαρέα και Μαγούλα Τεγέας, και με πολυετή παρουσία στη πνευματική ζωή της Ελλάδος.

Το Αθανασοπούλειο Πνευματικό Ίδρυμα είναι ένα όραμα εκπολιτισμού και εκπαίδευσης βασισμένο σε τρεις άξονες:

α) εκπαίδευση σε ανώτερες και ανώτατες σπουδές,

β) έμφαση στην Ορθόδοξη Χριστιανική ζωή και Ορθόδοξη πνευματικότητα,

γ) προώθηση εθελοντισμού και οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιότητας και του άκρατου φιλελευθερισμού.

Στις ιστοσελίδες μας μπορείτε να βρείτε οπτικο-ακουστικό υλικό με διαλέξεις στην Ελληνική και την Αγγλική από σημαντικές προσωπικότητες της Φιλοσοφίας αλλά και της Ορθοδόξου Θεολογίας, αφιερώματα Συνεδρίων στο έργο του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, βιντεοσκοπημένες Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες και άλλες Ιερές Ακολουθίες με τη συμμετοχή σημαντικών ιεροψαλτών, και συνδέσεις με δύο διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, έναν με ηχητικά αποσπάσματα συζητήσεων από το χώρο της Φιλοσοφικής Πρακτικής και έναν με ηχητικά αποσπάσματα από συζητήσεις Ορθοδόξου Θεολογίας. Επίσης μπορείτε να βρείτε σύνδεση με την διαδικτυακή πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουμε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για εμάς, τους συνεργάτες μας και το πως μπορείτε να μας βοηθήσετε στο έργο μας στην ιστοσελίδα μας με τις Συχνές Ερωτήσεις(FAQ).

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε το χώρο μας και να μας στείλετε τις απόψεις σας.